טיפול בלחץ דם גבוה דרך קופת החולים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפולים בקופות החולים ללחץ דם גבוה

טיפולים בקופות החולים ללחץ דם גבוהלחץ דם גבוה הוא מחלה כרונית שלמרבה הצער רבים סובלים ממנה. חלק מרכזי מהמורכבות כאן הוא שהמחלה הזו מתפתחת בגופם של רבים במשך שנים, בלי שהם מודעים לכך, גורמת לסיבוכים חמורים ואף לסכנת מוות – לא בכדי אחד הכינויים של יתר לחץ דם הוא "הרוצח השקט".

אבחון הבעיה וטיפול יעיל חיוניים להתמודדות יעילה. בתווך קופות החולים הפועלות בישראל מסייעות להתמודדות עם הבעיה וזאת באמצעות סבסוד טיפולים שונים וזכויות אחרות.

טיפול בלחץ דם דרך קופת חולים: תרופות

צורת הסיוע הראשונה של קופות החולים למצבים של יתר לחץ דם הוא סבסוד הרכישה של התרופות המיועדות להתמודד עם המחלה. עקב מידת המורכבות של הבעיה והשכיחות הגבוהה יחסית שלה באוכלוסייה מקבלות תרופות למצבי יתר לחץ דם מקום של כבוד בחלק ניכר מסלי הבריאות השנתיים בישראל.

אך חשוב להבין שיתר לחץ דם בבסיסו אינו מוגדר כמחלה כרונית, אלא אם הוא מתפתח ליתר לחץ דם ריאתי, מחלה מסוכנת ביותר. ההטבות כוללות השתתפות בסל הבריאות, ונכון לשנת 2017 נכללו בו מספר תרופות חיוניות כגון אופטרבי, טרקלין, אופסומיט, סליידר ועוד.

בנוסף מוגדרת במסגרת סל הבריאות תקרת השתתפות עצמית רבעונית עבור החולים במחלות כרוניות – מבחינה מעשית תרופות מהמשפחה המשמשת להפחתה של לחץ דם, גם אם לא מיועדות באופן ישיר להתמודד רק עם יתר לחץ הדם, נכללות בהגדרה של משרד הבריאות לתרופות שלפחות מנה אחת שלהן בחודש תיכלל כחלק מהתקרה הרבעונית של המבוטח.

טיפולים מתקדמים אחרים

בנוגע לטיפולים המתקדמים החדשים, התמונה עגומה למדי. טיפולי דנרבציה לעורקי הכליה לא כלולים נכון להיום בסל הבריאות וגם לא נכללים במסגרת אחד הביטוחים של קופות החולים.

ייתכן מאד שבעוד מספר שנים התמונה תשתנה. לעומת זאת טיפולים בשיטה מתקדמת אחרת – באמצעות מכשיר רספרייט, כן נכלל בחלק מהביטוחים המשלימים המוצעים בישראל. מומלץ לבדוק את הסעיפים הרלוונטיים בהסכם הביטוח שלכם או להפנות שאלות מתאימות לאנשי הקופה בה אתם חברים.

מכשירים לבדיקת לחץ הדם

אנשים הסובלים מיתר לחץ דם נדרשים לטפל בו באופן קבוע, ולא תמיד קל להגיע לקופת החולים לקבל טיפול. למקרים אלו זמינים מכשירים ביתיים המנטרים את לחץ הדם, וניתנים לתפעול מהיר בכל מקום ובכל זמן. לכל קופת חולים יש מכשירים אחרים שהיא מציעה למבוטחים, אבל העיקרון הכללי הוא שקופת החולים אמורה להציע את רכישת הציוד במחירים נוחים. בדרך כלל ההנחה מתבטאת בעשרות אחוזים, כשמחיר המכשיר נע בין מאה לשלוש מאות ש"ח בחודש.

זכות אחרת הקשורה לטיפול בבעיה במגזר הביתי היא ביקור רופא וביצוע בדיקות לחץ דם בבית המבוטח על ידי הגורם המקצועי. גם כאן יש הבדלים בין הביטוחים השונים, למרות שמענה מסוים ניתן על ידי כל קופת חולים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

לחץ דם גבוה

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן